Menu

Als het hek van de dam is, lopen de schapen overal

Als het hek van de dam is, lopen de schapen overal
€ 21,80
  Uitverkocht
Gratis downloaden
[Alle prijzen zijn inclusief btw]
GRATIS downloaden!!! Alleen nog digitaal beschikbaar.

Productiviteit van kenniswerkers is een essentieel thema voor onze kennissamenleving. Tevens is het een gevoelig en ‘taai’ issue dat verbazend weinig aandacht krijgt in de Bedrijfswetenschappen. De huidige strategie van marktwerking is gericht op korte termijn kostenverlaging, verfijning van protocollen en toenemende administratie en dergelijke.
Deze werkt averechts op noodzakelijke productiviteitsverbetering en vergroting van de innovatie-kracht. In klassieke organisaties van kenniswerkers met als kenmerk taakspecialisatie en innerlijke fragmentatie van verantwoordelijkheid zit nog veel verspilling. Deze ‘betonrot’ is echter slecht zicht-baar en wordt verwoord in directe en indirecte productiviteitslekken. Deze lekken worden in deze rede uitgebreid beschreven.
Pierre van Amelsvoort schetst verschillende scenario’s als oplossingsrichting. Ook staat hij stil bij de voorwaarden voor productieve samenwerking in netwerkorganisaties.

Pierre van Amelsvoort (1957) heeft een aantal boeken geschreven over het ontwerpen en veranderen van organisaties. Hij was veertien jaar bijzonder hoogleraar Bedrijfskunde in het bijzonder moderne sociotechniek aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarnaast is hij partner van de ST-Groep te Vlijmen.

Als het hek van de dam is, lopen de schapen overal
€ 21,80
  Uitverkocht
Gratis downloaden
[Alle prijzen zijn inclusief btw]
ST-Groep biedt de volgende alternatieven:
» Het vergroten van de bestuurbaarheid van productie-organisaties
» Loont het?
«« terug